Proizvodi

Rustik kuhinje od medijapana

prednosti.jpg

MATERIJALI

- 3D Premium medijapan

– Medijapan je proizvod Kronošpan u Sebeš, jednog od najvećih proizvođača iverice na svetu, a fabrika u Sebešu je jedna od najvećih fabrika tog tipa u Evropi. Mdf nije običan sirovi mdf koji se koristi za oplemenjivanje, već mdf 3d premijum kao najviši nivo kvaliteta mdf-a, veće gustine, kvaliteta, mogućnosti tretiranja, furniranja, farbanja, laminacije, obrade... sve se radi na Kontirol presi kao poslednja reče tehnike proizvodnje pločastih materijala.

- Iverica Egger (980), - takođe se radi na konti presi, renomirani svetski proizvođač iverice, austrijska firma, front bela iverica je ova vaša.

- Kronošpan (K001, K002, K009, 3954) i – uskoro kontipresa, domaći proizvodnja a svetski brend, K-kolekcija, jedinstvena i zaštićena kolekcija kronošpana.

- Falco (610)-u Kronošpanovoj grupaciji. Isto imaju konti presu, fabrika kompletno renovirana, gotovo sve u fabrici od mašina je novo, tako da se radi sve po najnovijoj tehnologiji.

- Radne ploče Egger (104, 131, 166, 276, 3704) i Falco (624) – da koristimo 28mm i 38mm - HDF beli – grupacija Kronospan.

DONJI ELEMENTI KUHINJA RUSTIK

Donjih elemenata ima 16. Širine su 20, 30, 40,45, 60, 80 i 100 cm, što omogućava uklapanje skoro svake dužine kuhinje.

Korpusi

Korpusi su izrađeni od univera bele boje debljine 18mm.
Frontovi se izrađuju od MEDIJAPANA 19mm dok su kod Jele 16mm presvučenim PVC folijom pomoću vakuum prese (čime se isključuje kantovanje elemenata) u rustik dezenu. Osim estetske vrednosti, odsustvo kanta, utiče na povećano vodootpornost krila.

FRONT
rustikfront.png

Dubina donjih korpusa je 55cm + 19mm frontovi. Elementi su odignuti na plastičnim štelujućim nogarima visine 100mm, na koje se pomoću plastičnih šnala moze postaviti PVC sokla koja se prodaje kao dodatni element kao i ugaonici.
pvcnogice.png
Dubina od 55cm omogućava smeštanje i velikog posuđa.
Pošto je radna ploča dubine 60cm, ostaviti prepust radne ploče sa prednje strane od 3cm od fronta za otkap vode.
Ručice kod elemenata su od aluminijuma sa završnom obradom eloksažom (nije farbana) tako da se ne može desiti da se ručica od upotrebe pohaba i izgrebe. Dimenzija ručica je 160mm.
Na svakom frontu ugrađuju se šarke dobavljača LAMA TITUS iz Austrije, jedna sa usporivačem, a druga bez usporivača što omogućava meko zatvaranje.

Ručica za kuhinju Rustik
rucica.png

UNIVERZALNI ELEMENTI

Elementima D30, D40K, D45KF, RV60, DU2K, DU100 nisu izbušene rupe za ručice, samo su naznačene sa zadnje strane tako da elementi mogu biti levi i desni. Element D60R (za ugradnu rernu) je sa maskom ispod ugradne rerne u rustik dezenu.

Element za frižider FRIZ 60:

Element FRIZ 60 je sa 6 polica i punim leđima kada se koristi kao element za mini ostavu.
A) Koristan je za kupce koji nemaju ostavu kao posebanu prostoriju (u manjim stanovima).
B) U varijanti kada se koristi kao deo za oblogu frižidera, uklanjaju se pomerljive police i lesonit (ostaju kupcu ). Fiksne police su prilagođene za visine ugradnih frižidera od 145 i 178 cm. Sa prednje strane, gde se nalazi rešetka i sa zadnje strane obezbeđena je potrebna ventilacija frižidera.

Ručica na većem delu FRIZ 60 iz estetskih razloga je dužina 320mm.
Kao poseban element u ponudi je i maska u dimenzijama 60x60 (bez ručice i radne ploče) i 60x72 (sa ručicom bez radne ploče) izrađena u rustik dezenu koje bi trebalo da imaju tačkanje zato što ručica ide u kutiju.
Radna ploča od 38mm može biti u šest dezena: arkosa pesak, bež, aurora bianco, san remo, aida orah i dekorativni mermer).

radnaploca.jpg

U standardnoj isporuci radna ploča je iz delova po pripadajućim elementima sa naglašenim dezenom radne ploče. U slučaju da se radna ploča naručuje iz jednog dela prodavac mora naglasiti za koje je elemente ta radna ploča i ukupnu dužinu radne ploče iz jednog dela. Maksimalna dužina radne ploče je 400cm.

Primer:
Za elemente (D40KF,D60KF i DU100 ) treba poslati radnu ploču arkosa pesak od 200cm.

Ukoliko je naručena veća dužina radne ploče nego što pripada naručenim elementima razlika dužine se naplaćuje po metru dužnom.

Elementu D80S ne pripada radna ploča. Predviđen je za nasadne sudopere. U sebi ne sadrzi policu.

Lesonit je iz dva dela gde je srednji deo ostavljen bez lesonita kako bi sifon sudopere mogao nesmetano da se montira.

Za pričvršćivanje sudopere obezbeđene su dodatni metalni ugaonici. Vezne lajsne su postavljene uspravno tako da ne smetaju koritima sudopera.

Kada se koristi usadna sudopera naručuje se deo D80 koji uz sebe ima radnu ploču.

Ovaj deo ima kompletna leđa od lesonita i policu.
Element D20 sa žičanom fiokom na totalno izvlačenje je neizostavan u svakoj modernoj kuhinji vrlo pogodan za odlaganje flaša.
d20.png
Elementi D40f, D45KF (jedna fioka), D60F poseduju fioke sa belim korpusom koji se otvara pomoću teleskopskih klizača izdrživosti 30 kg. Elementi d40f pl-box i d60f pl-box imaju SLOW MOTION zatvaranje za razliku od d40f i d60f, sa većom nosivošću fioka.

VISEĆI ELEMENTI

Visećih elemenata ima 15. Širine su 20, 30, 40, 45, 50, 60 i 80 i ugaoni element VU60 koji zauzima od ugla 60cm.

Korpusi su izrađeni od univera 18mm. Svi korpusi sadrže po dve police osim VH60, VH80, VA60, VA50, VH60/36, VH80/36.

Dubina korpusa visećih elemenata je 29cm + 19mm frontovi, a visina 72cm. Izuzetak je VA60/68 gde je visina 68cm, VA60 i VA50 gde je visina 57cm, VH60/36 i VH80/36 gde je visina 36cm.

Ručice kod elemenata su od aluminijuma sa završnom obradom eloksažom (nije farbana) tako da se ne može desiti da ručica od upotrebe pohaba i izgrebe.

UIVERZALNI ELEMENTI

Elementima V30, V40, V45, VA50 i VU60 nisu izbušene rupe za ručice, samo su naznačene sa zadnje strane tako da elementi mogu biti levi i desni.

SPECIFIČNI ELEMENTI

Element V20 sluzi kao otvorena polica bez fronta.
v20.jpg
Elementima VH60, VH80, VH60/36 I VH80/36 se vrata otvaraju na gore pomoću gasnih amortizera nosivosti 30N, italijanskog proizvođača TEKNO, što garantuje pouzdanost.

V80S frontovi kao i (stakleni frontovi) za elemente VH60 i VH80 su napravljeni su u rustik dezenu presvučeni folijom.

Element DU2K je veoma pristupačan jer su vrata međusobno povezana šarkama koje im omogućavaju preklapanje od 180 stepeni i totalno otvaranje. Radna ploča se sastoji od dva dela (100cm i 40cm) tako sto se jedna nastavlja na drugu, a između kojih se nalazi prelazna T lajsna koja sprecava prolazak tečnosti i zadržavanje prljavštine između. T lajsne se moraju obavezno dodatno poručiti jer ne ulaze u cenu elementa i ne pakuju se u kutiju.

Završna lajsna koristi se pored šporeta i na krajevima radnih ploča kao zaštita od vlage i fizičkih oštećenja.

Prelazna „T“ lajsna koristi se za prelaze između radnih ploča i sprečava da voda prodre između radnih ploča.

Ugaona lajsna koristi se kod elemenata DU2K i DU100 sprečava da voda prodre između radnih površina.

prelaznatlajsna.png ugaonalajsna.png zavrsnalajsnaradnaploca.png
du2k.png
Element RV60 je predviđen za ugradne pecnice standardnih dimenzija 60x60.

d60rv_1.jpg

Završne lajsne

Ove lajsne daju kuhinji lepši izgled.
Završna lajsna prodaje se u dimenziji od 2800x65x19.
Završne lajsne se rade u rustik dezenu presvučene PVC folijom odgovarajućeg dezena 2800x65x19 mm.

preseklajsna.png

PVC sokla i ugaonici


Oni upotpunjuju izgled kuhinje i prodaju se u dužinama od: Sokla od 2m sa 2 ugaonika. Sokla od 3m sa 3 ugaonika. Sokla od 4m sa 4 ugaonika. Sokle se mogu poručiti u dva dezena: siva i bela.

Diht lajsna i zaptivke za diht lajsnu

Diht lasna sprečava prolazak tečnosti sto čuva i produžava vek trajanja kuhinje i zidova u kuhinji. Radi se šest dezena radnih ploča i u sivoj boji. Diht lajsne se prodaje od 4 m sa zaptivkama. Diht lajsna se isporučuje dezenu u radne ploče. U ponudi ostaje postojeća siva lajsna.

Matis © 2017. Sva prava zadržana

Design by POP UP Advertising