fbpx

MATISAN

VRHUNSKE TEHNOLOGIJE I NAJSAVREMENIJI MATERIJALI

Firma MatiSan Ivanjica, nalazi se u ekološki čistom i lepom predelu Srbije. Primenjujući najnoviju tehnologiju i najkvalitetnije materijale, proizvodimo širok astortiman kvalitetnih dušeka. Trećinu života provedemo spavajući. Da bi ostali deo dana bili aktivni i u punoj snazi, posebnu pažnju treba posvetiti odmoru u toku noći. Dobar odmor u velikoj meri zavisi od toga kakav dušek koristite. Na Vama je da, u skladu sa svojim potrebama i mogućnostima, odaberete optimalan model za miran, komforan san i aktivan dan.

MatiSan-6

DUŠECI OD PENE

Primenom savremene tehnologije u proizvodnji poliuretanske pene postiže se otpornost, elastičnost i dugotrajnost ovih materijala. Osnovna prednost dušeka od poliuretanske pene je što imaju nesmetan protok vazduha. Pena se prilagođava obliku ljudskog tela. Pruža jaku potporu, ali uz elastičnu mekoću.

PREDNOSTI DUŠEKA OD POLIURETANSKE PENE:

Elastičnost

Zahvaljujući svojstvima poliuretanske pene, ovi dušeci pružaju telu odličnu podršku tokom sna što je preduslov za kvalitetan odmor.

Anatomski efekat

Poliuretanska pena je nežan, elastičan i mekan materijal. Lako se prilagođava obliku ljudskog tela i ispoljava anatomski efekat. Može da izdrži jak pritisak pa odgovara i ljudima sa većom telesnom težinom.

Ortopedski efekat

Dušek od pene daje dobru potporu kičmenom stubu, koji tokom sna ostaje u pravilnom položaju. Preporučuje se kako potpuno zdravim, tako i ljudima sa deformitetima ili drugim oboljenjima kičme.

Provetravanje

Poliuretanska pena je materijal koji ima visoku propusnost vazduha što je vezano za nesmetano provetravanje dušeka i održavanje higijene.

Jednostavan transport

Dušeci od pene su kompaktni, ne deformišu se. Lako se transportuju.

DUŠECI SA DŽEPIČASTIM JEZGROM

Džepičasta jezgra su unapređena tehnologija izrade žičanog jezgra. Opruge su sastavljene u jednu celinu posebnim postupkom ušivanja. Svaka opruga nalazi se u posebnom džepu i tako nezavisno reaguje na opterećenje ne utičući na ostale opruge.

Dušeci MatiSan sa džepičastim jezgrom mogu biti sa jednom ili 7 zona. 7 zonski efekat postiže se upotrebom opruga različite debljine. Takav dušek omogućava idealan položaj tela tokom sna. Pruža maksimalan komfor i najveći ortopedski efekat.

PREDNOSTI DŽEPIČASTOG JEZGRA

Sruktura nezavisnih džepičastih jezgara omogućava najbolji protok vazduha, pa takav dušek ima izuzetno provetravanje. Stvara optimalnu mikroklimu za osobu koja ga koristi. Džepičasta jezgra imaju prednost u odnosu na žičana jezgra zbog mnogo izraženijeg ortopedskog efekta. Dušeci od džepičastog jezgra su elastični. Pružaju izvanrednu podršku telu u određenim zonama. Dobro se prilagođavaju obliku ljudskog tela. Pokazuju visok stepen anatomskog efekta.

DUŠECI OD ŽIČANOG JEZGRA

Ovo su najekonomičniji dušeci za sve one koji vole tradicionalna rešenja. Jezgro ovih dušeka čine zavisne opruge tipa „bonnell“. Pritisak na jednu oprugu se odmah raspoređuje na sve opruge što daje efekat talasa. Za mekoću, udobnost i komfor ovi dušeci se dodatno oblažu elastičnim materijalima, kao što su poliuretanska vata i poliuretanska pena.

MatiSan-2
MatiSan-4
MatiSan-5
MatiSan-1